46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

A.Bataševičs: Centieni aizliegt pašvaldību avīzes izskatās pēc mēģinājuma "privatizēt patiesību"

Фото: Diena
Centieni aizliegt pašvaldībām izdot avīzes izskatās pēc mēģinājuma "privatizēt patiesību", aģentūrai LETA atzina Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
"Iedzīvotāju informēšana ir pašvaldību pienākums un uzdevums, kas tām ir piešķirts ar likumu, savukārt avīze ir viens no paņēmieniem, kā to darīt," skaidro Bartaševičs un piebilst, ka lielākā daļa no 119 Latvijas pašvaldībām izdod avīzes vai informatīvos biļetenus. Vienas to dara varbūt reizi mēnesī, citas - gandrīz katru nedēļu. Rēzeknē pašvaldības informatīvais izdevums "Rēzeknes Vēstnesis" tiek izdots reizi divās nedēļās, iedzīvotāji to saņem bez maksas, avīzē netiek izvietota komercreklāma.
 
"Domāju, ka nav īsti pamatoti privāto presi saukt par neatkarīgu, bet pašvaldības presi - par angažētu. Tiem, kas mēģina pārmest pašvaldības preses izdevumiem, piemēram, valdošās koalīcijas reklamēšanu, der atcerēties, ka privātā prese ir atkarīga gan no saviem finansētājiem, gan īpašniekiem. Tādēļ uzskatu, ka nebūtu īsti pareizi ļaut privātajiem medijiem ļaut "privatizēt" patiesību," saka Bartaševičs.
 
Pašvaldību avīžu aizliegšana, pēc Rēzeknes mēra domām, var kavēt gan pozitīvos procesus pašvaldībās, gan izkropļot informatīvo telpu. "Mēģinājums aizliegt pašvaldību avīzes ir ļoti nedemokrātisks. Tādējādi iedzīvotāji var zaudēt iespēju saņemt svarīgu informāciju no droša un uzticama avota - no pašvaldības," skaidro Bartaševičs.
 
Konkurences padome (KP) šovasar publicētā dokumentā piedāvā aizliegt pašvaldībām dibināt savus medijus.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
kāpēc 24.09.2015 13:58
mani nodokļi aiziet Saskaņas pašslavināšanās kampaņai.un mērs nekaunas televīzijā melot, ka opozīcijai nav ko teikt,- kurš tad viņiem ļaus paust viedokli domes avīzē ? labi, ka pēdējā laikā prasti nenorej!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"